| Rakott zöldséges marhahús receptHúsételek Hozzávalók: kb. 1kg zsírszegény marhahús vegyes zöldség/sárgarépa, zeller, karalábé, petrezs.gyökér, 2-3 fej gomba/ 1 nagy fej vöröshagyma, lehet póréhagyma is 2-3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor 2 nagyobb paradicsom 2 nagyobb paprika só bors 1 babérlevél őrölt kömény olaj, vagy pici zsír/kacsa, liba, sertés/-elhagyható Elkészítés: A marhahúst felszeletelem ujjnyi vékonyan, utána sózom, borsozom. Én egy nagy jénai tálban készítem, aminek az aljába egy lapos evőkanál kacsazsírt teszek, amit nem muszáj, de így jobb. Ezután lerakom az első sor húst, erre a vegyeszöldség egy részét felkarikázva szétszórom, meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és a paradicsomot is. Ezt rétegesen addig ismételem, míg el nem fogynak az alalpanyagok- 1 sor hús, erre a zöldség.. Végül a babérlevelet is beszúrom közé, pici köményt szórok a tetejére és lefedem az egészet a tál tetejével. Beteszem az előmelegített sütőbe. 220-250 fokon puhára megpárolom-saját levében.. Nagyon finom! Tanácsok: Köretnek illik hozzá a borsós rizs, tarhonya, vagy a héjában főtt burgonya, knédli, stb. -a marhahúst lehet helyettesíteni esetleg a disznóhús bármelyik soványabb részével-úgy is csodás:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: quimbi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |