| Zöldségcsíkok káposztás lepényben receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db cukkini, 1 szálpóréhagyma, 2 db sárgarépa, fél csokor zellerszár, 2 db kaliforniai paprika, nagyed fej kelkáposzta, 3 db tojás, 15 dkg liszt, 4 dl tej, 10-12 db koktélparadicsom, 1 ek mustár, 2 dl tejszín, 1 tk méz, só, bors, petrezselyem, friss majoránna, őrölt kömény. Elkészítés: A cukkinit, a pórét, a sárgarépát, a zellerszárat és a kaliforniai paprikát ízlés szerint feldaraboljuk. Sózzuk, majd pár csepp olajon lepirítjuk őket. Meghintjük aprított petrezselyemmel, majorannával, és rácsurgatjuk a mézet. A megpirult zöldségeket ezután tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékra tesszük a félbevágott koktélparadicsomot, és hozzákeverjük a mustárt, valamint a tejszínt. Alaposan elkeverjük, felforraljuk, és ezzel el is készült a mártásunk. A tojásokból liszttel, csipetnyi sóval, kevés olívaolajjal és tejjel palacsintatésztát keverünk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, és rátesszük a feldarabolt, borssal, őrölt kömyénnyel fűszerezett kelképosztát. Amikor kicsit megfonnyadt, ráöntjük a palacsintatésztát, és a lepény mindkét felét megsütjük. A kész lepényt tányérra tesszük, belegöngyöljük a pirított zöldségeket, majd félbevágjuk, és a mártással meglocoslva kínáljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |