| Káposztás pogim receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta, 60 dkg liszt, 1 margarin, 2 tojás, 1,5 dl tej, 5 dkg élesztö, 1,2-2 dl tejföl, 2 kávéskanál só, cukor az élesztő kelesztéséhez Elkészítés: A káposztát úgy dinszteljük, mint a káposztás tésztához szoktuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, a sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rákenjük a dinsztelt káposzta egynegyedét és hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. A nyújtást, kenést és hajtogatást még kétszer ismételjük, majd kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük. Nagyon kiadós, a családom imádja. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |