| Káposztás bab csülökkel receptLevesek Hozzávalók: fél kg száraz bab közepes füstölt hús (csülök) fél kg savanyú káposzta kevés zsír, liszt, pirospaprika ételízesítő, babérlevél 1 pohár tejföl kb. fél liter tej Elkészítés: A babot négy liter hideg vízzel felteszünk főni. (Ha előző nap beáztatjuk, hamarabb elkészül.) Beletesszük a kockára vágott füstölt csülköt, kis ételízesítőt és babérlevelet. Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só. Közben feltesszük a savanyú káposztát főni, úgy hogy ellepje a víz, és szórunk rá ételízesítőt, ezt kb. fél óráig kell főzni. Ha megfőtt a savanyú káposzta és a bab is, akkor összeöntjük őket. Rántás: egy evőkanál megolvasztott zsírba teszünk annyi lisztet, amennyit a zsír felvesz, egy kicsit pirítjuk. Aztán ebbe a masszába kerül a pirospaprika, hogy szép színes legyen. A rántást levesszük a tűzről, még két kanál lisztet teszünk bele, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, tegyünk bele tejet, és öntsük a levesbe. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet. Ennek a levesnek savanykás ízűnek kell lennie. Ha nem elég savanyú, akkor ecettel lehet savanyítani. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |