| Káposztás virsli tésztában receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 0,5 kg kész leveles-vajas tészta, 30 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, almalé, virsli, 2 dl tejföl, 1 ek. mustár 1 tojás a kenéshez, só, cukor. Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a káposztát és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy 32 db (kb. 7x7cm-es) négyzetet kapjunk. Mindegyikre káposztát, mustáros tejfölt és virslit teszünk, majd két sarkát egymásra hajtva összetűzzük egy fogpiszkálóval. Megkenjük felvert tojással és 200 °C-os sütőben megsütjük. Tanácsok: Nagyon finom és egyszerű, eddig még mindenkinek nagyon ízlett. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |