Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás-zöldborsós rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg rizs, 3 evõkanál konzerv zöldborsó, 3 evõkanál konzerv csemege morzsolt kukorica, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:
A rizst gondosan átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Legalább fél órára tiszta vízben áztatjuk. Ezután leszûrjük, hagyjuk jól leszikkadni, majd a felforrósított olajra szórva üvegesre pirítjuk. Az ételízesítõt és a borsot ráhintve annyi vízzel öntjük fel, amennyi a rizs térfogatának a másfélszerese. Fedõ alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Közben nem szabad megkeverni, mert a rizsszemek összetörnek, és a bennük lévõ keményítõtõl ragacsossá válik az étel! A megpuhult rizst még fél óráig tartjuk lefedve, ezután pedig villával, nagyon óvatosan hozzákeverjük a jól lecsurgatott zöldborsót és a kukoricaszemeket. A lefedett rizst és elõmelegített sütõben kissé átforrósítjuk.

Elkészítési idő: 85 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges gombafejek » Vegyes sült zöldség » Sajtos- fűszeres újburgonya » Rizs thai módra
» Dhal » Sajtos burgonyaköret » Sajtgomboc » Koldus kotlett
» Rizsotto » Angolos sült burgonya » Röszti » Zöldborsós- rizses burgonya
» Sajtos rántott zöldpaprika » Gnocci » Zellerrudak tökmagos bundában » tepsis brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.