| Kukoricás-zöldborsós rizs receptKöretek Hozzávalók: 20 dkg rizs, 3 evõkanál konzerv zöldborsó, 3 evõkanál konzerv csemege morzsolt kukorica, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors. Elkészítés: A rizst gondosan átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Legalább fél órára tiszta vízben áztatjuk. Ezután leszûrjük, hagyjuk jól leszikkadni, majd a felforrósított olajra szórva üvegesre pirítjuk. Az ételízesítõt és a borsot ráhintve annyi vízzel öntjük fel, amennyi a rizs térfogatának a másfélszerese. Fedõ alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Közben nem szabad megkeverni, mert a rizsszemek összetörnek, és a bennük lévõ keményítõtõl ragacsossá válik az étel! A megpuhult rizst még fél óráig tartjuk lefedve, ezután pedig villával, nagyon óvatosan hozzákeverjük a jól lecsurgatott zöldborsót és a kukoricaszemeket. A lefedett rizst és elõmelegített sütõben kissé átforrósítjuk. Elkészítési idő: 85 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |