| Savanyú pulykaraguleves receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg pulykamellfilé 1-1,2 liter alapleves(lehet kockából) 10 dkg gomba 1 csokor petrezselyem 1 csomó vegyeszöldség 2 dl tejszín 1 ek. tárkonyecet vagy pár csepp citromlé 1 fej hagyma kevés olaj 1 ek. liszt só, őrölt bors Elkészítés: A húst felkockázzuk, majd a közben aranysárgára pirított kockázott hagymára tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük kevés alaplével.A felkockázott gombát és zöldséget is a húshoz adjuk. Lassú tűzön megpároljuk az egészet, majd ráöntjük a maradék levesalapot. Pici olajon a liszttel rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Ezután jön bele még a tejszín, amivel jól kiforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk, és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |