| Fűszeres, zöldborsós rizs receptKöretek Hozzávalók: 2 csésze rizs, 3 evőkanál vaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 kis darab fahéj, 4 szem kardamom mag, 3 db szegfűszeg, késhegynyi kurkuma, 1 kiskanál köménymag, késhegynyi törött fehérbors, 1 csésze zöldborsó, 2 bögre víz, ízlés szerint só. Elkészítés: Langyos vízben áztassuk be az alaposan megmosott rizst, kb. 5 percig. Öblítsük le. Teflon edényben pirítsuk meg a reszelt vöröshagymát és a fűszereket, majd tegyük bele a rizst és a zöldborsót. Öntsük fel a 2 bögre vízzel, majd lassan pároljuk, amíg a rizs megpuhul. Melegen tálaljuk, önmagában vagy köretként is nagyszerű. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |