| Leves reszelt zöldségekből receptLevesek Hozzávalók: 2 szál sárgarépa,(vagy 2 szál petrezselyem, vagy 1-1 kisebb fej karalábé és zeller,esetleg ezek külön-külön vagy együtt), 2 dl. főzőtejszín, 1 evőkanál ételízesítő, 2 db. leveskocka, őrölt fekete bors, fél dl. étolaj, 1 csokor petrezselyemzöld. A tálaláshoz: pirított zsemlekocka. Elkészítés: A zöldségféléket megtisztítjuk, lereszeléjük és a felforrósított olajon állandóan kevergetve átpároljuk. Közben ízesítjük az ételízesítővel és ízlés szerint őrölt fekete borssal, majd a leveskockákból készített lével felöntjük. Ha félig megpuhultak a zöldségfélék, akkor felengedjük tejszínnel, felforraljuk és készre főzzük.Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockákat adunk mellé. Tanácsok: Készíthető vegyesen is, pl. sárgarépa, zeller, vagy bármilyen variációban. Húsos karajcsontból főzött csontlével nagyon finom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |