| Mézes fehérrépaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg fehérrépa 1 póréhagyma 1 fej vöröshagyma só bors 4 evőkanál méz 2 dl tejszín 3 evőkanál vaj 3 evőkanál liszt Elkészítés: A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, és pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz. Vajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd lisztszórással sűrítjük. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a mézet is. Állandó kevergetés mellett felforraljuk (nagyon könnyen leég), és tejszínnel dúsítjuk. Ha nincs időnk figyelni rá, ne lisztszórással sűrítsük, hanem a tejszínnel együtt habarás formájában adjuk hozzá a lisztet. Hátránya hogy több liszt kell hozzá, mert így nincs a liszt pirítva. Tálalásnál a félretett zöldségeket lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. Szűrőkanálon lecsöpögtetjük, és a levesbe tesszük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |