| Sajtleves hideg napokra... receptLevesek Hozzávalók: -1 evők. liszt -3 dkg vaj -8 dl húsleves -1dl fehérbor -3-4 gerezd fokhagyma -15 dkg Edami sajt -1 dl tejföl -2 tojássárgája -1 csokor petrezselyem -késhegyni őrült fehér bors -szerecsendió Elkészítés: A lisztet a vajon kevergetve világosra piritjuk és levest meg a bort ráöntjük. A fokhagymát megtisztitjuk, összezuzzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.Kevergetve felforraljuk, majd néhány percig, amig kellően besűrűsödik, főzzük.Közben a sajt kétharmadát lereszeljük , a többit kis kockára vágjuk... A levest a tűzről lehúzzuk, a reszelt sajtot meg a tejfölben elhabart tojássárgályátbelekezerjük . a kockákra vágott sajtot levesestányérokba elosztjuk, a forró levest rámérjük , végül apróra vágott petrezyelyemmel meghintjük. Tanácsok: A leves sokkal pikánsabb ha edami sajt helyett fele részben füstölt- vagy márványsajtot használunk... Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 290 kcal Szénhidráttartalom: Nem tom gramm Zsírtartalom: Nem tom gramm A receptet beküldte: Tompy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |