| Alföldi zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 1 evőkanál rizs - 1 evőkanál finom liszt - 1 liter marhahúsleves - 1 csokor petrezselyem zöld - 2 db tojássárgája - ízlés szerint őrölt fehérbors - ízlés szerint só - 0,5 dl étolaj - 1 dl tejföl - 15 dkg burgonya - 10 dkg karalábé - 10 dkg zeller - 15 dkg fehérrépa - 20 dkg sárgarépa - 2 db zsemle Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk. Tanácsok: nagyon finom leves és aránylag kalória szegény! Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 260 kcal A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |