| Csordásleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomag csuszatészta, egész bors, gyömbér, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg champignon gomba, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 db kelkáposzta, 1 db karalábé, 1 db zeller, 1 db fehérrépa, 3 db sárgarépa, 30 dkg csirkemell, 30 dkg báránygerinc, 30 dkg marhalábszár. Elkészítés: A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük, és konyhakészre daraboljuk. A felkockázott marha- és ürühúst leforrázzuk, majd hideg vízben főzni tesszük. Lassan, gyöngyözve főzzük, a keletkezett habot óvatosan leszedjük. Az egész borsot, a fokhagymát, a félbevágott vöröshagymát meg a gyömbért fűszerzacskóba kötve tesszük a levesbe. Amikor a húsok félig megpuhultak, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét is. A répát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a kelkáposztát cikkekre szeleteljük, a gombákat negyedeljük. A zöldségféléket a leveshez adjuk, és lassú tűzön készre főzzük. A csuszatésztát enyhén sós vízben vagy a leves egy részében harapós keményre főzzük. Szalonnapörcben megforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a csuszatésztát a tányérba tesszük, rámerjük a forró levest, és finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórva adjuk az asztalra. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |