| Zöldbabpörkölt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1/2 paprika 1 ü. zöldbab (lehet mirelit is, sőt a legjobb a friss!) 1-2 ek olivaolaj só, bors, majoranna, pirospaprika ízlés szerint erős paprika változathoz: 1 pár virsli, vagy 2 tojás Elkészítés: Összevágott hagyma, paradicsom, paprika (ízlés szerint erőspaprika), olivaolaj és a pirospaprika segítségével elkészítjük a pörkölt alapot. Ehhez hozzá adjuk a felszeletelt zöldbabot és ízlés szerint a fűszereket, na meg egy kis vizet. Lefedve főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Változat: gazdagíthatjuk felkarikázott virslivel, vagy kockára vágott főttojással is. Ezt ha már kész a pörkölt tesszük bele, és hagyjuk egyet rottyanni. Tanácsok: Ha mirelit zöldbabbal dolgozunk és nincs kedvünk, vagy időnk kiolvasztani, akkor szűrőbe téve, meleg víz alatt alapossan mossuk át. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: pici Manó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |