| Gombás zöldséges ragu receptZöldséges ételek Hozzávalók: közepes fejű hagyma 3-4 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem 30 dkg gomba 2 dl tejszín (tejföl is jó) rizs 1 nagyobb konzerv vegyes zöldség (kukorica, borsó, zöldbab) só bors 1 mókáskanál pirospaprika majorranna Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, olajon üvegesre pároljuk meg. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevés vizet adjunk hozzá, majd rakjuk bele a gombát. Közepes lángon pároljuk meg. Ha megfőtt hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverve. Ha tejföllel készítjük, a tejfölhöz előtte keverjünk 1-2 evőkanál lisztet. Beletesszük a petrezselymet ízlés szerint borsozzuk és sózzuk. A főzés vége előtt hozzáadjuk a leszűrt levű vegyes zöldséget, és megszórjuk majoránnával. Én személy szerint a rizst és a ragut nem keverem össze. Tanácsok: Nem Vegások csirkemellel is színesíthetik a ragut. A zöldséghez keverhetünk brokkolit. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Adrienn85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |