Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse fasírt (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
200 g vöröslencse
40 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 tk. pirospaprika
2 tk. őrölt koriander
5 ek. zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe.
Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás sajtos fasírt » Fafel (fasírt) » Cukkini habfasírt » Fasírt különlegesen
» Az én zabpelyhes fasírtom » Omlós fasírt » Töltött fasírt sonkával » Halas burgonyás fasírt
» Krumpli fasírt » Brokkolikrémleves (vegan) » Ízletes fasírt » Zöldséges rizsfasírt
» Mücver-Tökfasírt » Paprikás krumpli (vegan) » Tejfölös lecsó (vegan) » Zöldbabos fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.