| Vöröslencse fasírt (vegan) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 200 g vöröslencse 40 g zabpehely 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. olívaolaj 3 ek. paradicsompüré 1 csokor petrezselyem 1 tk. pirospaprika 2 tk. őrölt koriander 5 ek. zsemlemorzsa só, bors Elkészítés: Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe. Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |