| Csőben sült burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: HV.: - 1 dkg burgonya - 3-4 nagy fej hagyma - 5-10 dkg reszelt sajt - 4 dl besamel mártás - 4 tojássárgája - 3-4 kemény főtt tojás - 4-5 gerezd fokhagyma - Kis darab füstölt száraz kolbász - só, bors, szerecsendió - vaj Besamel mártás: - 5dkg liszt - 5 dkg vaj - 5 dl tej - só, bor, szerecsendió Elkészítés: Elk.: A krumplit megfőzzük, meg pucoljuk, és ha kihűlt felkarikázzuk. A tojást is feltesszük főni, ha már kemény megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk és kevés vajon meg pároljuk, amikor már majdnem kész, a vékonyra szeletelt kolbászt és a felszeletelt fokhagymát is bele keverjük. Közben a szeletelt krumplit vajazott jénaiba tesszük és a hagymás keveréket rá öntjük. (én tettem rá még egy sor krumlit "hézagosan", nem kell sok). Erre rápakoljuk a szeletelt tojásokat, és rá öntjük a besamelt. A besamelbe belekeverjük a 4 tojássárgáját egyenként.Úgy öntjük a tojásokra. Az egészet meg szórom a reszelt sajttal és 180 C°-os előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. Amíg szép barna színe nem lesz. Besamel: A vajból és a lisztből enyhe, világos rántást készítünk, ezt felöntjük a forró tejjel és simára keverjük. Fűszerezzük és kis tűzön néhány percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. (ne legyen túl sűrű) Tanácsok: A besamelbe csak akkor tegyük bele a tojássárgákat, ha már kihűlt. Először kevés tejjel öntsük fel, így nagyobb esély van rá, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Hűlés közben is keverjük meg néha, nehogy csomós legyen. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: vapi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |