| Galyasági töltött paprika receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 db. nagy paprika, 60 dkg. darált hús ( sertés, pulyka, vagy más), 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél dl. oliva olaj, 5 dkg. liszt, só, őrölt fekete bors, 1 kisknál fűszerpaprika, 2 db. tojás, 6 - 8 dkg. rizs, 1 dl. paradicsomlé, 5 dl. paradicsomszósz, fél csokor zöldpetrezselyem, Elkészítés: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk. A csumát megtalanítjuk, majd apróra vágjuk. A rizst tisztitás után 10-15 percig külön edényben előfőzzük.Kevés felforrósított olajon az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd a darált húshoz adjuk. A felkevert tojást ízesitjük sóval, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával, kevés apróra vágott petrezselymmel, fűszerpaprikával, előfőzött rizzsel és a darált húshoz adva alaposan összekeverjük, majd a masszát a paprikákba töltjük. (Ha maradna a masszából azt gombócokká formázzuk és lisztben meghempergezjük).A paprikákat és a gombócokat edénybe helyezzük, a paradicsomszósszal felöntjük.Kis lángon lefedve főzzük 50-60 percig. Külön edényben rántást készítünk. Feldorrósitjuk az olajat, majd kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a kevés paradicsomlével főzzük kb 2 percig.Ha a hús és a paprika megfőtt, a rántást hozzáadjuk és még főzzük pár percig. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. Tanácsok: Hideg tejfelt is kinálhatunk hozzá. Régen előre megfőzött búzával, vagy árpagyönggyel készítették és őrölt bors helyett borsikafüvet ( csombor) használtak. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |