| Sajtos burgonyagombóc receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 tojás 20 dkg reszelt sajt 2 gerezd fokhagyma 15 dkg liszt zsemlemorzsa őrölt szerecsendió só olaj a sütéshez Elkészítés: A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük, ízesítjük sóval, szerecsendióval,zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a tojást. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, és jól kikeverjük. Kézzel diónyi darabokat szaggatunk belőle, majd golyókat formálunk , és megforgatjuk a zsemlemorzsába. Az olajat felforrósítjuk, majd pár perc alatt közepes lángon világos barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen, fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |