| Hideg töltött sárgarépa receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 nagyon vastag sárgarépa 20 dkg darált főtt füstölt hús 2 keméy tojás 2-3 evőkanál tejföl só ecet Mártáshoz: 1 tubus majonéz 2 dl tejföl kevés cukor citromlé 1 csokor metélőhagyma Elkészítés: 2-3 újnyi széles darabokra vágjuk a répát.Enyhén sós -ecetes vízben nem túl puhára főzzük.A répadarabokat kivájjuk úgy hogy abba a töltelék beleférjen.A füstölt húst meg az aopróra vágott kemény tojást a tejföllel összekeverjük és púposan a répák üregébe töltjük. Tálra téve a kivájt kis kockára vágott répával körül rakjuk,majonézes mártással leöntjük. Jól behűtve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |