| Zöld leves receptLevesek Hozzávalók: 1 csokor lestyánzöld (vegetának is nevezik) 4 evőkanál étolaj 1 evőkanál finomliszt v. étkezési keményítő 2 db erő- v. húsleveskocka 1 késhegynyi őrölt bors 2,5 dl tejszín só Levesbetét: levesgyöngy v. pirított kenyérkocka Elkészítés: A lestyánzöldet jól megmosva darabokra vágjuk, forró olajon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, s hozzáadva a leveskockát, őrölt borsot, - megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a liszttel v. étkezési keményítővel leturmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, passzírozzuk, - újraforraljuk, ízlés szerint sózzuk. A tejszínt leveses tálba öntjük és rátálaljuk a forró levest. A levesbetétet külön tálkában adjuk mellé. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |