Tutireceptek.hu fejléc

Zöld leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csokor lestyánzöld (vegetának is nevezik)
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál finomliszt v. étkezési keményítő
2 db erő- v. húsleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
2,5 dl tejszín


Levesbetét: levesgyöngy v. pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A lestyánzöldet jól megmosva darabokra vágjuk, forró olajon megdinszteljük.
Felengedjük 1 liter vízzel, s hozzáadva a leveskockát, őrölt borsot, - megfőzzük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd a liszttel v. étkezési keményítővel leturmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, passzírozzuk, - újraforraljuk, ízlés szerint sózzuk.

A tejszínt leveses tálba öntjük és rátálaljuk a forró levest.

A levesbetétet külön tálkában adjuk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkeleves gourmand módra » Babos orjaleves » Tom csirkelevese » Görög citromleves 2
» Rétegezett karfiolleves » Kolbászos fejtettbab leves » Nemtudommitfőzzek leves » Saláta leves I.
» Hagymaleves » Karfiol-brokkoli krémleves » Galuskás-krumpli leves » Erdélyi baglyos leves
» Sütőtökpüré-leves » Kolbászos leves » Alma-krémleves » Meleg rumos meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.