| Tarcali raguleves receptLevesek Hozzávalók: 2 ág rozmaring, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál finomliszt, 2 dl tejföl, 1 db karalábé, őrölt bors, 2 db fehérrépa, 4 db sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, tárkony, 1 db húsleveskocka, 25 dkg csiperkegomba, 25 dkg champignon gomba, gulyáskrém, 20 dkg füstölt kolbász, cayenne-i bors, só, 2 evőkanál pirospaprika, 1 db vöröshagyma, 2 dl étolaj, 2 kg pulykacombfilé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zellerszár. Elkészítés: A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-i borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champignon gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleveskockát, és, időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel meg a mustárral, hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre, és kavargatva további 5 percig főzzük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |