| Cékla krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1,5 l húsleves /lehet kockából is/ 40 dkg nyers cékla 2 dl főzőtejszín étolaj 1 közepes fej vöröshagyma 1,5 dl fehérbor vagy rozé citromlé, citromhéj, só, bors ízlés szerint. Elkészítés: A hagymát apróra vágtam, s az olajon kissé megdinszteltem. A céklát meghámoztam, kis kockákra daraboltam, majd a hagymához téve még 3-4 percig együtt sütöttem. Feleresztettem a húslevessel, hozzáöntöttem a bort, fűszereztem. Fedő alatt addig főztem, míg megpuhult a cékla, majd botmixerrel pürésítettem, s hozzáadtam a tejszínt. Tanácsok: Fotó megtekinthető a naplóm 311-es bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |