| Árpapehely leves receptReform ételek Hozzávalók: - 100 g árpapehely, - 2 db hagyma, - 1 csokor petrezselyem, - 1 ek Shoyu, - 1 ek tojáspótló por, - 1 pohár magtej, (tönköly tej, köles tej) - 1 l tisztított víz, - olívaolaj. Elkészítés: - Szeleteljük fel vékonyra a hagymát, és egy kevés olajban pároljuk meg. - Ezután öntsük hozzá a vizet és az árpapelyhet, főzzük közepes lángon tovább. - Miután megpuhult tegyük bele a Shoyut is és a gázról levéve, lefedve, hagyjuk a pelyhet kb. húsz percen keresztül duzzadni. - Közben a tojáspótlóval és a magtejjel készítsük el a habarást, majd tálalás előtt keverjük a levesbe. - Végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |