Tutireceptek.hu fejléc

Hideg-meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg meggy,
20 dkg cukor,
1 citrom,
5 szegfűszeg,
1 fahéj,
fél dkg só,
2,5 dl tejföl,
1 dkg liszt,
1 dl vörösbor (Egri bikavér),
2,5 dl tej,
1 tojássárgája.

Elkészítés:
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci vizet.
Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban, majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval.
Jól behűtve tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi májgaluska leves » Csirkecsorba » Főzés nélküli gyümölcsleves » Palócleveske
» Libagulyás » Sonkáskocka » Finom frankfurti leves » Csókakői kolbászleves
» Fetás mártogatós 2 » Tejfölös kolbászleves » Joghurtos uborkaleves » Misoshirú /Japán/
» Brokkolikrémlevesem » Szászok gulyása » Tojásleves másképp » Katalán zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.