| Pezsgős szilvaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg szilva (fagyasztott is jó) 0,5 l édes pezsgő+0,5 l víz keveréke egész fahéj fél tasak "Puncs fűszer" csipet só 1 dl tejszín fél tasak vaníliás pudingpor cukor, méz vagy édesítő ízlés szerint Elkészítés: A magozott, felezett szilvát a pezsgős vízben feltesszük főni, a sóval, édesítővel,és a fűszerekkel együtt. Közben a tejszínt a pudingporral kikeverjük és ha puhára főtt a szilva, ezzel habarjuk. Jól behűtve tálaljuk tejszínhabbal a tetején, esetleg egy-két fahéjas keksz társaságában. Tanácsok: Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a szilva, de akkor a fűszerezéssel legyünk óvatosabbak. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |