| Kacsamáj leves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg pecsenye kacsamáj 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál rizs 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 1 mokkáskanál fűszerkeverék 1 kávéskanál finomliszt 1 késhegynyi majoránna 2 db pörköltszaft kocka 1 evőkanál pirospaprika olaj só Elkészítés: A rizst a fűszerkeverékkel, 1,5 liter vízben megfőzzük. A hagymát félbe, majd felszeletelve késhegynyi sóval megdinszteljük, tovább dinszteljük a csíkokra vágott májjal, elkeverjük a liszttel és paprikával, majd felfőzzük a főtt rizses lével - beleadva a többi fűszert. Csak a végén sózzuk meg, mikor már megkóstoltuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |