| Zellerleves pikánsan receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes zellergumó 2 dl tejföl 2 dkg vaj 1/2 csomag zellerzöld fél citrom leve cukor a galuskához: 1 tojás 2-3 evőkanál liszt 1/2 csomag zellerzöld só Elkészítés: A megtisztított, megmosott zellert kis kockákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel. Lefedve kis lángon puhára főzzük. Közben a felvert tojást simára keverjük a liszttel, egy csipet sóval meg a finomra vágott zellerzölddel, majd a forrásban lévő levesbe apró galuskákat szaggatva megfőzzük. Végül az egy kevés levessel simára kevert tejföllel gazdagítjuk, megszórjuk a finomra vágott zellerzölddel, és jól összeforraljuk. A forró levest egy csipet cukorral meg a citrom kifacsart levével pikánssá ízesítjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |