| Ököruszály leves receptLevesek Hozzávalók: Régi szakácskönyv alapján, 10 személyre 3 kg ököruszály(marhafarok, de nem fartő) 4 liter húsleves (erő vagy marhahús) 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, pasztinák) 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, vagy teáskanálnyi paradicsompüré Friss vagy szárított tárkony 15-20 szem egész bors 5 dkg zsír 2 babérlevél 10 dkg hagyma fél dl konyak Vajas galuskához valók: 5 dkg vaj 2 db tojás 7 dkg liszt Elkészítés: Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, vegyes zöldséget zsírral kikent tepsiben aranysárgára sütjük. Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal, majd puhára főzzük és leszűrjük. Miután leszedtük a leves zsírját, konyakkal megbolondítjuk (elmaradhat). A főtt vegyes zöldséget a -liszttel, vajjal és tojással készült- vajas galuskával külön kínáljuk a leveshez. Elkészítési idő: 360 perc A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |