| Hagymaleves pikánsan receptLevesek Hozzávalók: 4+1 db közepes fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, só, fehér bors, őrölt kömény, lestyán, 7 dl csontleves (leveskocka is jó), 1 dl fehérbor (félszáraz), 1 zsemle, 5 dkg reszelt sajt, Elkészítés: A 4 hagymát kockára vágva a vajon üvegesre dinszteljük, majd csontlével kicsit felöntve mixerrel összetörjük. Ezután felöntjük a többi csontlével, fűszerezzük és felforraljuk, közben beletesszük a maradék 1 fej hagymát karikára vágva és hozzáadjuk a bort is. 5 perc alatt készre főzzük. A zsemlékből szeleteket pirítunk a tetejükre olvasztjuk a sajtot. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |