| Zellerleves receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, 2 szál friss vagy 2 teáskanál szárított lestyán, só, bors Elkészítés: Forrósítsuk fel a olajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük az összevágott lestyánlevéllel, a sóval, a darált borssal és a leveskockával. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig. Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze. Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe. Tanácsok: Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal vagy kenyérkockákkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |