Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns zellerleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanálnyi margarin, 1-1 evõkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint.

Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelõ durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem.
ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyõben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig forralom, majd a megmaradt lébe öntöm. Beleteszem a zellert és a babérlevelet, és 10 percig fõzöm. Közben a tejfölt és a lisztet simára keverem, végül a cukorral és a citromlével együtt a forrásban lévõ levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve kiforralom, és a tetejét finomra vágott zellerzölddel meghintem.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns csirkecombok » Pikáns kiwi-eper saláta » Hagymaleves pikánsan
» Vegyespikáns lekvár » Pikáns marhaszelet » Pikáns tárkonyos máj » Pikáns metélt
» Pikáns csirkemáj » Pikáns egytálétel » Pikáns leves » Pikáns nyúlcomb
» Pikáns saláta » Pikáns sült bab » Pikáns csirkemáj pástétom » Pikans izü sajtos langos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.