| Pikáns zellerleves receptLevesek Hozzávalók: 4 személyre 1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanálnyi margarin, 1-1 evõkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint. Elkészítés: A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelõ durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem. ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyõben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig forralom, majd a megmaradt lébe öntöm. Beleteszem a zellert és a babérlevelet, és 10 percig fõzöm. Közben a tejfölt és a lisztet simára keverem, végül a cukorral és a citromlével együtt a forrásban lévõ levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve kiforralom, és a tetejét finomra vágott zellerzölddel meghintem. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |