Tutireceptek.hu fejléc

Zellerleves barna rizzsel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,2 liter víz,
80 dkg zeller,
12 dkg sárgarépa,
6 dkg petrezselyem gyökér,
4 dkg barnarizs,
vöröshagyma,
olivaolaj,
petrezselyem zöld,
csirkehúsleves kocka,
só,
feketebors.

Elkészítés:
A vízhez adjuk hozzá felkockázott zellert, a sárgarépát, a gyökeret, a sót és borsot, majd forraljuk fel.
Amikor forr, hozzáadjuk a leveskockát, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután szűrjük le a leves levét (tegyük félre), majd a zellert turmixoljuk össze, a sárgarépát és gyökeret távolítsuk el.
Melegítsük fel olívaolajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát, adjuk hozzá a barna rizst és keverjük össze.
Ezután tegyük bele a turmixolt zellert és öntsük fel a leves levével, majd az egészet forraljuk össze.
Miután felforrt, takarék lángon főzzük addig,amíg a rizs meg nem puhul.
Tálaláskor díszítsük petrezselyem zölddel.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barnarizs csőben sütve » Barna piskótarolád » Rakott kel gombás rizzsel » Sült hekk rizzsel
» Barna husi » Barna sós pogácsa » Tönköly félbarna kenyér » Zellerleves pikánsan
» Barnarizs-rakottas » Barnasörös csirkeragu » Barna sörös süti » Barnasörös kávétorta
» Csülök vadrizzsel » Barna túrós alagut. » Pulyka zöldségesrizzsel » Zöld - barna süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.