| Zellerleves barna rizzsel receptLevesek Hozzávalók: 1,2 liter víz, 80 dkg zeller, 12 dkg sárgarépa, 6 dkg petrezselyem gyökér, 4 dkg barnarizs, vöröshagyma, olivaolaj, petrezselyem zöld, csirkehúsleves kocka, só, feketebors. Elkészítés: A vízhez adjuk hozzá felkockázott zellert, a sárgarépát, a gyökeret, a sót és borsot, majd forraljuk fel. Amikor forr, hozzáadjuk a leveskockát, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután szűrjük le a leves levét (tegyük félre), majd a zellert turmixoljuk össze, a sárgarépát és gyökeret távolítsuk el. Melegítsük fel olívaolajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát, adjuk hozzá a barna rizst és keverjük össze. Ezután tegyük bele a turmixolt zellert és öntsük fel a leves levével, majd az egészet forraljuk össze. Miután felforrt, takarék lángon főzzük addig,amíg a rizs meg nem puhul. Tálaláskor díszítsük petrezselyem zölddel. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |