| Finom frankfurti leves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 nagyobb burgonya 1 dl olaj kevés liszt 20 dkg virsli 1 csokor petrezselyem 1,5 dl tejföl majoranna, só, bors ízlés szerint Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: .Léna. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |