| Birsalmaleves mazsolával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg birsalma, 1 dl fehérbor (édes), 2 evőkanál mazsola, 1 tojássárgája, 1 evőkanál búzaliszt (finom), 1 csipet fahéj (őrölt), 2-3 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 dl tejföl. Elkészítés: Hámozd meg, vágd ki a magházát és szeleteld vékonyra a birsalmákat. Tedd fel főni 1 liter vízzel, a fahéjjal, ízesítsd sóval és cukorral. Amikor megpuhult, turmixold össze és tedd vissza főni. Add hozzá a fehérbort és a mazsolát. Keverd simára a tejfölt a liszttel és a tojássárgájával és sűrítsd be vele a levest. Főzd még pár percig. Tálalhatod hidegen, vagy melegen. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |