| Káposztás halleves receptLevesek Hozzávalók: 2,5 kg ponty, 60 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 3 dl káposztalé, 1 teáskanál só, 1 db tojás, 10 dkg finomliszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál étolaj. Elkészítés: A ponty nemesebb részéből 4 szeletet félreteszek rántani, a többi részét feldarabolom, besózom. Az apróra vágott káposztát és vöröshagymát 2,5 liter vízben és a káposztalében (ha nincs, jó az ecetes paprika leve is) majdnem puhára főzöm. Belerakom a besózott halat, elkészítem a rántást, és azt is belekeverem. Egy tojásból csipetkét készítek, a végén belefőzöm a levesbe, és ha kell, egy kis citromlével savanyítom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |