| Fokhagyma-krém-leves receptLevesek Hozzávalók: 2 ek vaj 2 ek liszt 3 dl tej 1 fej fokhagyma szerecsendió só bors 1 leveskocka 1 krumpli 3 ek tejföl Elkészítés: 2 jó nagy kanál vajat felhevítek, beleszórom a lisztet, kissé pirítom, ebbe teszem a fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymagerezdeket, 1 percig átforrósítom, míg megérzem a fokhagyma illatát. Ezután felengedem a tejjel, só, bors, szerecsendió mehet bele. A krumplit külön megfőzöm a húsleveskockával, majd összeturmixolom, belekeverem a levesbe, összeforralom. Végén a tejfölt meleg vízzel kicsit kikeverem és beleöntöm gyors keverés mellett a levesbe. Kicsit főzöm még együtt. Pirított kenyérkockával eszük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |