| Gombaleves egyszerűen receptLevesek Hozzávalók: 20 -30 dkg csiperkegomba (vagy erdei gomba ízlés szerint), 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy szem burgonya 3 dkg sertészsír,1 evőkanál liszt,1 teáskanál kakukkfű, őrölt fekete bors 1 nagy szem érett paradicsom, 3-4 karika zöldpaprika, 1 csokor aprított petrezselyemzöld, egy jó maréknyi apró száraztészta, só. Elkészítés: Agombát megtisztítjuk, a tönkkel együtt a kalapot is szeleteljük, a megtisztított zöldségeket felszeleteljük vagy ízlés szerint karikázzuk. A vöröshagymákat apróra, a burgonyát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékon a zöldségeket a hagymákkal együtt megpároljuk, majd belerakjuk a felszeletelt gombákat is. Meghintjük liszttel, fűszerpaprikával és óvatosan átkeverjük, majd felöntjük egy liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ízesítjük kakukkfűvel. Amikor újra felforr, beletesszük a burgonyát, a zöldpaprikát és a száraztésztát is, és néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a vágott petrezselyemzöldet és készre főzzük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |