Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres, savanyú lencseleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 db zeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevel
1 ek tárkonyecet
2 fej hagyma

Elkészítés:
A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főzni. Kb. 15 perc múlva 1 db friss zellert megtisztítunk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beleteszünk 2 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet és ízlés szerint ételízesítőt. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntünk 1 ek tárkonyecetet. Tetszés szerint csöppnyi rántással sűríthetjük. 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, és kevés olajon pirosra sütjük. A tányérokba kimert levesre szórjuk.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vödrös savanyúság » Céklás savanyú káposzta » Savanyú káposzta bulgurral » Savanyú bab csülökkel
» Tonhalas-zelleres krém » Savanyú sertésnyelv » Savanyú káposzta leves » Savanyú uborkás raguleves
» Savanyú káposzta krémleves » Zelleres sertéssült » Savanyú szív » Édes-savanyú káposzta
» Savanyúkáposzta saláta » Zelleres burgonyapürépüré » Savanyú göngyölt hús » Savanyú répa leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.