| Zelleres burgonyapürépüré receptKöretek Hozzávalók: 80 dkg bugonya 20 dkg zellergumó 4 dl tej só 30 g vaj szerecsendió 1 cs.petr. zöld vagy zeller zöld Elkészítés: A zellert, és a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és mindkettőt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük a hideg tejjel , ízlés szerint sózzuk, és fedő nélkül (erősen habzik, könnyen kifut a tej!), gyakran megkeverve 15-18 percig, vajpuhára főzzük – a leve teljesen elfő! Krumplinyomón áttörjük a zeller-krumpli kevréket, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sót és frissen reszelt szerecsendiót, végül habosra keverjük, és mélyebb tálba szedjük. Tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel vagy zellerzöldjével. Sültek és rántott húsok kíváló körete. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |