| Savanyú szív receptHúsételek Hozzávalók: 3 db sertésszív fokhagyma fűszerek: majoránna, só, bors, babérlevél, csombor, kakukkfű, őrölt kömény, zsír (vagy olaj) 1 nagy fej vöröshagyma vegeta, pirospaprika paprika paradicsom tejföl, kevés liszt A zsemlegombóchoz: 2-3 db krumpli 2 db zsemle 2 db tojás liszt só 1-2 dl tej Elkészítés: A szívet megpucolom, majd fűszerekkel együtt felrakom főni, aztán amikor megfőtt, kiveszem és kicsit hagyom hűlni, aztán vékony csíkokra vágom. Pörköltalapot készítek, belerakom a szívet, fűszerezem, felöntöm vízzel és készre főzöm, majd egy tejfölös habarással besűrítem. A gombóc elkészítése: A krumplit kockára vágva megfőzzük, a zsemlét is kockára vágjuk és kevés zsírban megpirítjuk (olajjal is lehet, de zsírral finomabb). Amikor szépen megpirult, levesszük a tűzről, és ráöntünk kb 1-2 dl tejet, majd tojással, a kihűlt főtt krumplival és annyi liszttel összekeverjük, hogy galuska szerű tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor megfőtt, tálba szedjük. A kész gombócokat és a szívet tálaljuk... A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |