| Savanyú göngyölt hús receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet kicsontozott tarja 6 db főtt tojás 2 dl tejfől 1 EK liszt 1 citrom leve 3-4 babérlevél pici olaj pici cukor bors só 1 leves kocka 1 nagyobb vöröshagyma Elkészítés: A hús szeleteket kiverem,sózom,borsozom,majd mindegyikbe belegöngyölöm a megfőtt tojásokat, rögzittem. A lábasba teszek egy kis olajat hirtelen át forgatom a husikat, majd a leveskockát feloldom kevés vizben és ráöntöm, ráteszem a babérlevelet, az aprora reszelt vöröshagymával puhára párolom fedő alatt.(esetleg a vizet potolom, kislángon párolom) Ha kész kiszedem a húsikat, a megmaradtlevet, a tejfőlbe simára keverem a lisztet és a habarékot ráöntöm cirtom lével pici cukorral izesitem, és fel forralom. Visszahelyezem a húsikat, rizzsel, zsemle- gomboccal, vagy knéglivel tálalom. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |