| Savanyú sertésnyelv receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db sertésnyelv 2 szál babérlevél 6 db szemes bors 1 késhegynyi őrölt bors 1/2 citrom 1 poharas tejföl 1 púpos evőkanál liszt fűszerkeverék cukor mustár só 1 késhegynyi szerecsendió olaj Elkészítés: A sertés nyelvet sós vízben a babérlevéllel, szemes borssal, 1 szelet citrommal megfőzzük, lefejtjük róla a bőrt és vékony szeletekre vágjuk. 1 evőkanál cukrot 3 evőkanál étolajon karamellizálunk, beleadjuk a lisztet, felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a nyelvszeleteket, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, mustárral, a fél citrom levével, cukorral, szerecsendióval ízesítve felfőzzük (a vadasra emlékeztető módon pikánsnak kell lennie), majd elkeverjük a tejföllel. Kagylótésztával, zsemlegombóccal, vagy knédlivel tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |