| Savanyú répa leves receptLevesek Hozzávalók: 70 dkg savanyított kerékrépa 40 dkg sertés lapocka 30 füstölt oldalas vagy más füstölt hús 2 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kk. köménymag 1 db babérlevél 1 db paradicsom só, bors ízlés szerint 1 púpozott kk. pirospaprika 1 ek. étolaj 1 ek. liszt 2 dl tejföl Elkészítés: A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd megpároljuk a hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig pároljuk nagy lángon. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát, borsot, a feldarabolt füstölt oldalast, a felaprított fokhagymát és sót. Ne sózzuk túlságosan, mert a füstölt hús sót tartalmaz! Ha félig megfőtt a hús hozzáadjuk a felaprított paradicsomot is. A savanyú répát átöblítjük és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet. A főzési idő kb. 10-15 perc. A tejfölt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Zsuzsi1234 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |