Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú répa leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg savanyított kerékrépa
40 dkg sertés lapocka
30 füstölt oldalas vagy más füstölt hús
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. köménymag
1 db babérlevél
1 db paradicsom
só, bors ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
1 ek. étolaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
Forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd megpároljuk a hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig pároljuk nagy lángon. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát, borsot, a feldarabolt füstölt oldalast, a felaprított fokhagymát és sót.
Ne sózzuk túlságosan, mert a füstölt hús sót tartalmaz! Ha félig megfőtt a hús hozzáadjuk a felaprított paradicsomot is.
A savanyú répát átöblítjük és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet.
A főzési idő kb. 10-15 perc.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Zsuzsi1234


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós uborkaleves » Csontleves alaplé » Brokkolis zöldbablevesem » Anyukám tojáslevese
» Gyömbéres sárgadinnyeleves » Ünnepi borleves » Friss gombaleves » Mazsolás borleves
» Egzotikus gyümölcsleves » Eperkrém leves » Mentás zöldborsó krémleves » Sajtleves húsgombóccal
» Tejszínes hagymaleves 2. » Bakonyi húsos leves » Olasz krémsajtleves » Tojásfelhő leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.