Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres sertéssült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb v. karaj,
1 nagyobb fej zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 nagyobb burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
őrölt kömény,
sűrített paradicsom,

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük és fűszerezzük őket. (Én egy kis tálkában össze szoktam keverni a fűszereket, az összezúzott fokhagymával, és bedörzsölöm vele a húsokat.) Forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedve, melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a zsülienre vágott (vékony pici csíkokra) zellert, együtt pirítjuk, visszatesszük a sült húsokat, majd felöntjük a vízzel higított sűrített paradicsommal (lehet paradicsomlé is), hogy éppen ellepje, borsozzuk. A burgonyát apró kockákra vágjuk, ezt is beletesszük. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz.
Főtt (pörkölt) tésztával kínáljuk.

Tanácsok:
Én a húsokat sütés után ujjnyi csíkokra szoktam elvágni, így könnyebben megpuhul.

Remélem, jól írtam le, mert nem találom a Mester Kukta receptes füzetemet, amiben a recept volt.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos sertéssült » Zelleres párolt pulykamell » Zelleres csirke » Zelleres halsaláta
» Kantoni sertéssült » Tonhalas-zelleres krém » Zelleres túrókrém » Zelleres ráksaláta
» Zelleres burgonyapürépüré » "Jénai" sertéssült » Citromos sertéssült » Zelleres burgonyakrémleves
» Burgonyaleves(zelleres) » Zelleres burgonyapüré » Édes - savanyú sertéssült » Baranyai sertéssült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.