| Zelleres sertéssült receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb v. karaj, 1 nagyobb fej zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 nagyobb burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, sűrített paradicsom, Elkészítés: A hússzeleteket kiverjük és fűszerezzük őket. (Én egy kis tálkában össze szoktam keverni a fűszereket, az összezúzott fokhagymával, és bedörzsölöm vele a húsokat.) Forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedve, melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a zsülienre vágott (vékony pici csíkokra) zellert, együtt pirítjuk, visszatesszük a sült húsokat, majd felöntjük a vízzel higított sűrített paradicsommal (lehet paradicsomlé is), hogy éppen ellepje, borsozzuk. A burgonyát apró kockákra vágjuk, ezt is beletesszük. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz. Főtt (pörkölt) tésztával kínáljuk. Tanácsok: Én a húsokat sütés után ujjnyi csíkokra szoktam elvágni, így könnyebben megpuhul. Remélem, jól írtam le, mert nem találom a Mester Kukta receptes füzetemet, amiben a recept volt. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |