| Savanyú bab csülökkel receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg májbab, 60 dkg füstölt csülök, 2 fej vöröshagyma, 1-2 evőkanál mangalicazsír (vagy más zsiradék), liszt, 2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika, Ízlés szerint ecet, só és őrölt fekete bors A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld. Elkészítés: A feldarabolt csülköt és a babot külön-külön éjszakára beáztatják, levüket a végén leöntjük. A csülköt kb 2 liter vízben feltesszük a babbal együtt főni. Levébe kevés sót és babérlevelet teszünk. Aki szereti az borssal is meghinti. Közben a két fej apró kockára vágott vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és ezzel berántjuk a levest, majd ízlés szerint ecetezzük és forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |