Tutireceptek.hu fejléc

Zakuszkakrém - eredeti erdélyi étel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsompaprika
30 dkg hagyma
3 dl paradicsomszósz
3 dl olaj
1 evőkanál szemes bors
1 mokkáskanál szalicil


Elkészítés:
A padlizsánt süsd meg, majd hámozd meg és darabold fel. A zöldpaprikát szintén süsd meg, majd sózd meg, és tedd egy edénybe.Takard le, ha kihűlt, daráld le a paradicsompaprikával egyetemben. A hagymát aprítsd fel, az olaj felét öntsd egy nagy lábosba.Dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a padlizsánt, a paprikákat, a paradicsomlét, és szórd meg a szemes borssal, valamint ízlésed szerint sóval is. Öntsd hozzá a maradék olajat, és gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg az olaj feljön a tetejére. Vedd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a szalicilt. Megtisztított, meleg vízbe állított üvegekbe adagold ki, kösd le, és dunsztold meleg takaróba 1-2 napra.

Tanácsok:
A zakuszka erdélyi étel, egyfajta paprikakrém, melyet kenyérre kenve is fogyaszthatsz, de ételízesítőnek is kiváló lehet. Ha eddig nem ismerted, most ideje kipróbálni ezt a finom zöldséges krémet.Az eredeti recept is nagyon finom, de, ha többre vágysz, próbáld ki különböző ízesítéseinket is! A zakuszka hűtőben vagy hideg helyen sokáig eláll, így bármikor megkívánod, csak kapj elő egy üveggel!

Elkészítési idő: 2 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi szász torta » Eredeti lábas rostélyos » Erdélyi csirke raguleves
» Erdélyi hagymás csülök » Erdélyi salátaleves » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi burgonya
» Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi krumplileves » Eredeti bécsi szelet » Kókusz rúd (eredeti) » Erdélyi töltike


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.