| Eredeti lábas rostélyos receptHúsételek Hozzávalók: 4 darab 25 dekás, jól megveregetett, hízott rostélyos, 2 deka zsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 deka tisztított burgonya, 2 deka só, pár szem köménymag, egy csipet majoránna, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 2 deka piros szegedi paprika. Elkészítés: A vöröshagymát finomra összevágjuk, egy gerezd fokhagymával, 2 deka szegedi paprikával, kis köménymaggal és majoránnával összekeverjük s 2 deka zsírral kikent lábasba szórjuk felét, ráhelyezzük a megsózott rostélyosokat, az összevágott hagyma másik felével beszórjuk, kissé megsózzuk, 1 deci vízzel felengedjük. Lassú tűznél puhára pároljuk, mikor már majdnem megpuhul a megtisztított hosszúkásra vágott nyers burgonyát fölé helyezzük, az összevagdalt zöldpaprikával és paradicsommal együtt 1 deci víz hozzáadásával teljesen puhára főzzük, lehetőleg frissen szolgáljuk fel, nehogy a lehűlés következtében faggyú ízt kapjon. A receptet beküldte: syl33 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |