Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros bodzabogyó íz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 1100 g fekete bodzabogyó
150 ml édes vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés:
A bodzabogyókat megmossuk, kipasszírozzuk a levét, és
kimérünk belőle 600 ml-t

A gyümölcslevet a vörösborral egy főzőedénybe öntjük.
Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük.
Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon
felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig
zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk
a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük,
jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón
tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön
a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak
Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav
azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.


A receptet beküldte: Zsóka54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros szilva » Vörösboros puncstorta » Dunántúli vörösboros karaj
» Vörösboros csülökgulyás » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros szederdzsem » Vörösboros meggyleves
» Vörösboros puncs 2 » Vörösboros sonkakocsonya » Vörösboros pontyfilé » Bodzabogyólikőr
» Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros kacsamell » Vörösboros csülökpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.