| Vörösboros bodzabogyó íz receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 1100 g fekete bodzabogyó 150 ml édes vörösbor 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1 Elkészítés: A bodzabogyókat megmossuk, kipasszírozzuk a levét, és kimérünk belőle 600 ml-t A gyümölcslevet a vörösborral egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Tipp: Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a lekvárt. A receptet beküldte: Zsóka54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |