| Narancsos puncstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 30 deka porcukor, 24 deka liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál barack-, vagy eperíz, egy fél deci cseresznyepálinka, 2 narancs, a tepsi kikenéséhez vaj és liszt, a torta tetejére 3-4 deci tejszín és 5 deka porcukor. Elkészítés: Habosra kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, meg a vízzel és felváltva adjuk hozzá a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe öntjük és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, a közepéből két egyforma, hosszúkás tortalap alakú csíkot vágunk, a többit apróra tördelve tálba tesszük és péppé keverjük a gyümölcsízzel és a cseresznyepálinkával. Végül beleadjuk a gondosan megtisztított, kis kockákra vágott narancsokat, és ezt a tölteléket simítjuk a két tortalap közé. Néhány órára lenyomtatva jégbe hűtjük, és tálaláskor tetejét bevonjuk habbá vert, édes tejszínnel. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |